luni, 20 mai 2024
16.9 C
Lugoj
spot_img

Actiuni efectuate cu sprijinul politiei si jandarmeriei.Trenurile care pleaca din gara Lugoj pe lista actiunilor CFR de combatere a calatoriei fara bilet

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Numai in ultimele ore au fost declansate mai multe controale la care au participat alaturi de angajati ai CFR, jandarmi si politisti. CFR a anuntat ca actiunile de depistare a celor care circula fara bilet se vor extinde in toata tara si acestea vor cuprinde si trenurile care circula prin statia CFR Lugoj. ”Actiunile de control se vor derula si in perioada urmatoare, in toate trenurile de pasageri, la nivelul intregii retele feroviare, in special in zonele generatoare de fluxuri importante de trafic. Acestea fac parte din demersul CFR Calatori de a aduce SCHIMBARI in activitate si de a oferi pasagerilor un transport in conditii decente, demers care are nevoie de participarea tuturor, cu atat mai mult cu cat fiecare persoana platitoare de taxe participa la subventionarea transportului de calatori cu trenul, iar un efort comun aduce beneficii pentru realizarea unor calatorii civilizate. CFR Calatori incurajeaza persoanele care folosesc in mod repetat trenul, elevii si studentii care calatoresc zilnic spre/dinspre institutiile de invatamant, sa isi achizitioneze abonamente cu reduceri foarte avantajoase. (75% REDUCERI din tariful de baza la abonamentele pentru elevi si studenti!). Inainte de efectuarea calatoriei, rugam pe toti pasagerii sa se asigure ca au achizitionat bilet pentru evitarea taxarii suplimentare in tren si/sau suportarea costurilor amenzii, conform reglementarilor in vigoare. In punctele de oprire unde nu sunt case de bilete, calatorii au obligatia de se prezenta imediat dupa urcarea in tren pentru a-si cumpara bilete de la personalul de tren, la un tarif similar celui de la casa de bilete. CFR Calatori multumeste tuturor pasagerilor care isi cumpara de fiecare data bilet de tren!”, se anunta intr-un comunicat din partea companiei de cai ferate.

Persoanele care circula fara bilet trebuie sa stie ca unui calator care refuza achitarea biletului de taxare in tren se intocmeste un proces verbal de contraventie (PVC) conform HG 203/1994, a carui valoare se compune din:

– amenda contraventionala, care este cuprinsa intre 250-400 lei;

– tariful de transport (bilet taxare in tren) pentru distanta aferenta;

– tarif suplimentar in valoare de 300 lei;

– speze postale si tarif de identificare in valoare de 30,8 lei.

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru...

Vremea se răcește. Cum arată prognoza meteo până pe 19 mai

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni....

Să fie lumină! Bucurie și speranță în prag de sărbători

Centrul de Zi pentru copii „Sf. Nicolae” din Lugoj,...