luni, 20 mai 2024
18.9 C
Lugoj
spot_img

A demarat Programul “Prima Chirie”. Unde se depun dosarele

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Persoanele care îndeplinesc conditiile legale sunt asteptate sa depuna sau sa transmita prin modalitatile prevazute de dispozitiile legale (personal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, fax sau e-mail), la agentia pentru ocuparea fortei de munca unde sunt în evidenta, actele necesare acordarii acestui drept în termen de 60 de zile de la data încadrarii în munca.

Prin derogare de la acest termen, “Prima Chirie” (prima de relocare) se acorda si persoanelor care îndeplinesc conditiile legale si care s-au angajat în perioada dintre 25.01.2017, data intrarii în vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 6/2017 si 06.06.2017.

Pentru aceste persoane, termenul de 60 de zile, în care se poate solicita pentru viitor prima de relocare, începe cu data de 06.06.2017, data la care a fost publicata în Monitorul Oficial al Romaniei Partea I nr.414/2017 si a intrat în vigoare Hotararea Guvernului nr.374/2017 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 174/2002, si pentru modificarea si completarea Procedurilor privind accesul la masurile pentru stimularea ocuparii fortei de munca, modalitatile de finantare si instructiunile de implementare a acestora, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 377/2002.

Potrivit prevederilor care au fost instituite în cuprinsul Legii nr.76/2002, prin art.VIII din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 6/2017, persoanele înregistrate ca someri la agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca, care se încadreaza în munca într-o alta localitate situata la o distanta mai mare de 50 km fata de localitatea în care îsi au domiciliul sau resedinta si ca urmare a acestui fapt îsi schimba domiciliul sau îsi stabilesc resedinta în localitatea respectiva sau în localitatile învecinate acesteia, pot primi o prima de relocare.

Prima de relocare se acorda persoanelor ale caror venituri nete lunare realizate de catre acestea, în situatia în care sunt persoane singure sau împreuna cu familiile acestora, nu depasesc suma de 5.000 lei/luna si este în cuantum de 75% din suma destinata asigurarii cheltuielilor pentru locuire (chirie si utilitati) în noul domiciliu sau noua resedinta, dar nu mai mult de 900 de lei

 OUG 6/2017 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri privind realizarea investitiilor finantate din fonduri publice a fost publicata în Monitorul Oficial nr 62 din 25.01.2017.

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru...

Vremea se răcește. Cum arată prognoza meteo până pe 19 mai

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni....

Să fie lumină! Bucurie și speranță în prag de sărbători

Centrul de Zi pentru copii „Sf. Nicolae” din Lugoj,...