joi, 28 septembrie 2023
17.3 C
Lugoj
spot_img

14 copii au fost relocati. Centrul de plasament de pe strada Bocsei din Lugoj, inchis din cauza conditiilor precare

Data:

spot_img
spot_img

Un control al autoritatilor judetene, a pus lacatul pe centrul de plasament de pe strada Bocsei, din Lugoj.

Prefectura Timis a anuntat, marti seara, ca echipe mixte de control, formate din reprezentanti ai unor institutii cu drept de control, au facut verificari in mai multe unitati de ocrotire din judet. Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Timis, Directia de Sanatate Publica Timis, Inspectoratul Teritorial de Munca Timis, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Timis, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Timis, Inspectoratul de Politie Judetean Timis, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”Banat” Timis, sub coordonarea Institutiei Prefectului – Judetul Timis, au controlat un numar de 17 centre situate pe raza judetului Timis, in localitatile: Lugoj, Jimbolia, Nadrag, Tomesti, Gavojdia, Criciova, Comlosu Mare, Lenauheim si Checea. “In urma actiunilor de control efectuate astazi, au fost depistate nereguli de functionare majore la 2 centre. Unul dintre aceste centre apartine Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis si este vorba de Centrul de plasament Lugoj, care avea la ora controlului, 14 copii aflati in gazduire.”, au anuntat reprezentantii Prefecturii Timis. Centrul care se afla in subordinea presedintelui Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, a fost inchis temporar, pana la remedierea deficientelor constatate, iar pe toata aceasta perioada, persoanele aflate in grija acestui centru vor fi relocate.

DEFICIENTE CONSTATATE:

În depozitul de alimente în spatiul congelator au fost identificate 3 kg mezeluri diverse desi recomandarea producatorului era de a se pastra la temperaturi cuprinse între 2 si 8°C si 2 conserve pe a caror eticheta era mentionat „a se consuma înainte de 01.07.2023”. Se încalca OG 21/92, art.7, lit.c, lin.1 – AV si ordin de distrugere produse

A fost vizualizat spatiul de locuit/cazare pentru 20 copii cu varsta între 10 si 21 ani care este format din 11 dormitoare, 3 grupuri sanitare si 3 camere pentru activitati diverse:

– tocaria si mobilierul cu grad ridicat de degradare, cu elemente lipsa, rupte, cu zgarieturi multiple

– lipsa plase insecte la ferestre si a aparatelor antiinsecte

– pereti si tavane cu pete, urme de insecte, crapaturi

– calorifere cu urme de coroziune si rugina in stare avansata

– gresie si faianta sparte, cu bucati lipsa, urme de mucegai

– tavane si pereti în holuri, bai, camere de activitati cu exfolieri, infiltratii si zone extinse de mucegai

– obiecte sanitare sparte, ruginite

– saltele si lenjerii de pat deteriorate, murdare, patate, neigienizate corespunzator.

Se încalca OG 21/92, art.t, lit.c, lin.2 si s-a sanctionat cu 3.000 lei si oprire temporara  prestari servicii cazare pana la remediere deficiente.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII