Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Au ramas pietoni. Doi soferi din Lugoj, prinsi in timp ce ignorau semnalele acustice si luminoase la trecerile la nivel cu calea ferata

24 Iulie 2020
Lugoj Info.ro -Doi soferi din Lugoj, prinsi in timp ce ignorau semnalele acustice si luminoase la trecerile la nivel cu calea ferata foto : Lugoj Info.ro (Arhiva)

Politistii din Lugoj au ridicat doua permise de conducere in vederea suspendarii, in urma unei actiuni facute in zona la trecerile la nivel cu calea ferata.

Respect pt lugojeni

Actiunea a fost facuta in comun de echipajele de la Politia Rutiera si Politia Transporturi Feroviare. Oamenii legii reamintesc soferilor ca:

-  la trecerea la nivel cu calea ferata curenta, conducatorul de vehicul este obligat sa circule cu viteza redusa si sa se asigure ca nu se apropie un vehicul feroviar.

-  conducatorul de vehicul poate traversa calea ferata curenta prevazuta cu bariere sau semibariere, daca acestea sunt ridicate si semnalele luminoase si sonore nu functioneaza, iar semnalul cu lumina alba intermitenta cu cadenta lenta este în functiune.

 Conducatorul de vehicul este obligat sa opreasca atunci cand:

 a) barierele sau semibarierele sunt coborate, în curs de coborare sau de ridicare;

 b) semnalul cu lumini rosii si/sau semnalul sonor sunt în functiune;

c) întalneste indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferata simpla, fara bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferata dubla, fara bariere” sau „Oprire”.

Vehiculele trebuie sa opreasca, în ordinea sosirii, în locul în care exista vizibilitate maxima asupra caii ferate fara a trece de indicatoarele prevazute la lit. c) sau, dupa caz, înaintea marcajului pentru oprire ori înaintea barierelor sau semibarierelor, cand acestea sunt închise, în curs de coborare sau de ridicare.