miercuri, 24 iulie 2024
25.9 C
Lugoj
spot_img

Apel la prudenta! Motocicletele, scuterele, bicicletele si trotinetele electrice au iesit in trafic

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Politistii lugojeni au inceput de cateva zile monitorizarea celor care circula pe doua roti.

Odata cu incalzirea vremii numarul vehiculelor de pe sosele a crescut la fel si riscul producerii de accidente. Chiar daca in ultimii ani accidentele mortale la Lugoj nu au fost provocate de motociclisti, politistii fac cateva recomandari

– Utilizati o casca de protectie omologata, care îndeplineste standardele actuale de siguranta.

– Purtati întotdeauna îmbracaminte de protectie întrucat numai aceasta va poate asigura o buna protectie în timpul unui accident si va protejeaza de intemperii. Va sfatuim sa optati pentru echipamentul modular ,,în straturi” astfel încat sa-l puteti adapta la conditiile meteo în schimbare.

– Fiti vizibili! Purtati haine stralucitoare, reflectorizante! Adaugati material reflectorizant în plus sau purtati o vesta reflectorizanta. Pastrati-va întotdeauna farul aprins si rulati în pozitia de unde soferii va pot observa cu usurinta în oglinda retrovizoare (la 2/3 din latimea benzii). Evitati unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.

– Abordati curbele cu viteza moderata, fara a le „taia”! Multe accidente se întampla din cauza patrunderii pe sensul opus.

– Pastrati contactul vizual – nu presupune te vad ceilalti. Încerca întotdeauna sa ai contact vizual cu soferii care ar putea fi pe cale de a-ti intersecta traiectoria. Anticipati intentiile partenerilor de drum! Chiar si atunci cand soferii, biciclistii si pietonii vad ca te apropii, ei judeca gresit de multe ori distanta si viteza. Nu te baza numai pe buna lor reactie.

– Feriti-va de vehicule la viraje si intersectii! Cel mai frecvent tip de accident de motocicleta este generat de soferii care nu se asigura la executarea virajelor la stanga sau la schimbarea benzii de deplasare

– Fiti pregatiti pentru conditii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietris, cale de rulare tramvai, gropi si alte pericole rutiere de suprafata care va pot afecta grav aderenta generand accidente si…PE MOTOARE!


spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII