duminică, 3 martie 2024
2.9 C
Lugoj
spot_img

Atentie la mesajele primite. Mai multi lugojeni au fost pacaliti si au pierdut accesul la paginile personale de pe retelele de socializare

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Directoratul National de Securitate Cibernetica atrage atentia utilizatorilor de retele sociale ca se constata o crestere a tentativelor de phishing, care au ca tinta utilizatorii cu drepturi de administrare.

DNSC sustine intr-un mesaj catre internauti, ca infractorii cibernetici folosesc o schema extrem de simpla! “Vorbim despre una dintre metodele preferate de atacatori in raspandirea paginilor de phishing, aceea de a crea postari inselatoare pe pagini de social media nou create. De obicei, acestea sunt special concepute pentru a se afisa potentialei victime ca o notificare legitima. Atacatorii reusesc acest lucru prin adaugarea unei etichete (tag) a paginii in textul postarii. Scopul principal este de a speria utilizatorul ca isi va pierde accesul la cont, daca nu isi securizeaza contul prin accesarea unui link din postare, care va redirectiona utilizatorul catre o pagina de phishing. Fara o analiza atenta a provenientei mesajului si a detaliilor din notificare, astfel de campanii pot fi convingatoare. Asa cum se poate observa din capturile efectuate, mesajul postat avea ca obiectiv alertarea utilizatorului cu privire la o posibila bresa de securitate, survenita in urma unei conectari dintr-o locatie necunoscuta. “, au anuntat specialistii.

Recomandarea echipei DNSC este, in primul rand, sa nu actionam pripit in mediul online si sa citim cu atentie textul mesajelor sau a notificarilor pe care le primim

✅Retelele sociale nu iti vor cere niciodata securizarea contului prin astfel de notificari

✅Verificati mereu cu atentie sursa mesajelor sau a notificarilor primite! Pagina respectiva era nou lansata si avea zero urmaritori.

✅Oricand aveti suspiciuni, verificati link-urile sau atasamentele pe care urmeaza sa le accesati cu o solutie de securitate (ex: virustotal.com, scamadviser.com)

✅Raportati astfel de pagini false catre reteaua sociala pentru a le suspenda cat mai rapid activitatea frauduloasa

Antreneaza-te pentru a identifica cele mai prezente amenintari de pe net: https://sigurantaonline.ro. O campanie de constientizare la nivel national derulata de Directorat, Politia Romana si Asociatia Romana a Bancilor (ARB), alaturi de parteneri din mediul privat.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Tendințe pe piața globală de divertisment care vor domina pentru mulți ani

Piața online globală de divertisment se află în plină...

Olimpiada locala de matematica 2024. Liceele teoretice trimit la faza judeteana cei mai multi elevi

Vineri, 16 februarie, Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” Lugoj a...

Fermierii au schimbat locatia pentru protest la Lugoj. Ce conditii au pus autoritatile

Fermierii din zona Lugojului au primit raspuns pozitiv la...