joi, 18 aprilie 2024
6.9 C
Lugoj
spot_img

UPDATE: COD ROSU de INUNDATII ! SCOALA DIN RACHITA A FOST EVACUATA!

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

UPDATE 2: Avand în vederea revarsarea raului Bega pe o lungime de aproximativ 100 m, se actioneaza pentru consolidarea si înaltarea digului din zona localitatii Rachita.

Se intervine pentru gestionarea acestei situatii de urgenta cu o autospeciala de serviciu, doua autospeciale de lucru, 2 motopompe remarcabile si 2 motopompe transportabile, 1 încarcator cu saci, 1 buldoexcavator, cu un efectiv de 27 pompieri.

De asemenea, a fost dislocata o autospeciala de transport personal si victime multiple din cadrul Detasamentului Lugoj.

În sprijin intervin 6 voluntari din cadrul Primariei Dumbrava.

UPDATE : Prin Hotararea Comitetului local pentru Situatii de Urgenta s-a dispus evacuarea a aproximativ 65 de scolari, prescolari si cadre didactice de la Scoala Gimnaziala Rachita.

STIREA INITIALA

Sute de gospodarii din zona Lugoj – Faget sunt in pericol, dupa ce mai multe parauri au iesit din matca.

Probleme sunt si pe raurile Timis si Bega. Pompierii au anuntat ca noaptea trecuta au intervenit la evacuarea apei din cinci gospodarii in comuna Rachita si una in orasul Faget.

De asemenea, s-a intervenit la degajarea apei de pe drumul DJ 609 Cladova – Dubesti.

“Pentru gestionarea acestor situatii de urgenta intervin 13 pompieri din cadrul Statiei Faget si Detasamentului Lugoj cu 2 motopompe remarcabile, 2 motopompe transportabile si 4 autospeciale de stingere, voluntari din cadrul comunei Dumbrava, precum si reprezentanti ai Serviciului de Gospodarie a Apelor BANAT. Incepand cu ora 07:20, s-a dispus trimiterea in sprijin a 2 echipe de interventie din cadrul ISU Arad si ISU Hunedoara, fiecare cu cate 2 motopompe remarcabile.”, a anuntat ISU Timis, care a precizat ca avand in vedere probleme din teren, s-a dispus prealertarea Detasamentelor 1 si 2 Timisoara.

Pe raul Bega a fost emis un cod rosu de inundatii pana la ora 16, intre statiile hidrologice Faget si Balint.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII