marți, 27 februarie 2024
15.9 C
Lugoj
spot_img

Documentul va fi eliberat contra cost. Registrul Auto Roman va emite de la 1 decembrie 2024, detinatorilor de autovehicule, certificatul ”RAR Auto Pass”

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Registrul Auto Roman va elibera un document, care poate fi folosit la vanzarea oricarei masini.

RAR Auto Pass va putea fi prezentat cumparatorului, conform legii 142 din 2023 si OMTI 210 din 2024, si se adreseaza masinilor deja inmatriculate in Romania.
“RAR Auto Pass va contine informatii esentiale despre istoricul kilometrajului, dar si despre istoricul de accidente care au afectat sistemele de siguranta ale autovehiculului. Certificatul RAR Auto Pass va costa in jur de 50 de lei. La sfarsitul lunii mai (2024) aplicatia RAR AUTO PASS va fi gata din punct de vedere al platformei digitale (conform termenului legal) si va fi distribuita catre toate entitatile care vor completa in aceasta datele necesare eliberarii certificatului RAR Auto Pass (service-uri, statii ITP, ateliere pentru inspectii tahografe si/sau limitatoare de viteza, producatorii de vehicule rutiere).”, au anuntat reprezentantii RAR.
Pentru a fi colectate suficiente date astfel incat imaginea de ansamblu asupra unui vehicul sa fie cat mai relevanta, este nevoie de minimum 6 luni. Prin urmare, incepand cu 1 decembrie 2024, RAR va elibera, conform legii, persoanelor care vand un autovehicul, certificatul RARAutoPass, astfel incat acesta sa poata fi oferit cumparatorului in momentul tranzactiei. In certificat se vor regasi date complexe despre istoricul masinii respective, incepand cu valoarea odometrului (kilometrajul) pana la numarul de identificare al autovehiculului, data si natura evenimentelor rutiere in care a fost implicat, detalii despre avariile grave la sistemele de franare si directie, precum si tipul interventiei pe vehicul (intretinere, reparatie, actualizare de soft etc.,). In situatia putin probabila in care, in momentul interogarii aplicatiei nu este gasita nicio informatie despre un anumit vehicul, RAR va elibera gratuit un certificate de negare. Pentru a obtine documentul, nu este nevoie ca vehiculul sa fie prezentat la RAR.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Lucrarea era semnalizata, dar omul nu a fost atent. Lugojean ranit grav, dupa ce a plonjat cu trotineta electrica intr-o groapa cu ciment

Politistii lugojeni atrag atentia conducatorilor de trotinete electrice, pentru...

UPDATE: FEMEIA A MURIT ! Accident grav la Gavojdia. Femeie acrosata de un autocamion

O femeie a ajuns la spital in stare critica,...

Un primar PNL, atac la racolarile lui Simonis. Noi vom face alianta cu AUR

Decizia presedintelui PSD Timis, Alfred Simonis, de a “trasfera”...