duminică, 14 aprilie 2024
11.9 C
Lugoj
spot_img

Gata cu informarea. Sase pietoni amendati in cateva ore la Lugoj

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Pana vineri pietonii, dar si soferii, vor fi urmariti cum se comporta in trafic si daca se respecta reciproc. Actiunea se desfasoara la nivel judetean. Conform unor date furnizate de politistii lugojeni, in numai cateva ore sase pietoni au fost amendati si un conducator auto a ramas fara permis de conducere pentru ca nu a acordat prioritate la o trecere de pietoni. Politistii reamintesc conducatorilor auto si pietonilor sa tina cont de urmatoarele recomandari:

Traversati numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colt de strada! Nu traversati prin fata sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, opriti-va in afara partii carosabile, asigurati-va din stanga, din dreapta si apoi din stanga din nou!

Apreciati corect timpul necesar pentru a traversa in siguranta si luati in calcul ca atunci cand traversati strazi cu mai multe benzi pe sens sau cand va aflati intr-o zona cu regim de viteza ridicat, trebuie sa fiti mai prudenti!

Traversati perpendicular pe axul drumului, in pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dati soferilor timp suficient pentru a opri inainte de a va angaja in traversare!

Cand traversezi prin alt loc decat trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati.

Copiii nu trebuie lasati sa traverseze singuri – ei sunt imprevizibili si nu pot aprecia corect distantele si vitezele. Nu uitati! – copiii imita comportamentul rutier al adultilor.

Evitati sa circulati pe partea carosabila sau pe pistele pentru biciclisti! Folositi trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeti cat mai aproape de marginea drumului, astfel incat sa aveti traficul in fata!

Respectati intocmai semnificatia semnalizarii rutiere (indicatoare sau semafor) si nu circulati pe drumurile publice daca ati consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creste semnificativ.

Fiti prudenti pe vreme rea sau intuneric! Pentru a fi vizibili, purtati haine de culori deschise si elemente reflectorizante!

 

 

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII