sâmbătă, 20 aprilie 2024
11.9 C
Lugoj
spot_img

Nu vom mai fi pacaliti atat de usor. Reguli noi pentru apelurile si mesajele SMS/MMS cu suprataxa

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Masura priveste informarea utilizatorilor finali asupra tarifelor pentru apeluri sau mesaje SMS/MMS catre numere prin care le sunt oferite servicii de continut cu valoare adaugata, cum ar fi jocuri, concursuri, suport tehnic, horoscop sau aplicatii pentru telefonul mobil.

Astfel, in cazul serviciilor cu valoare adaugata accesate prin apeluri vocale, utilizatorii vor asculta la initierea apelului, inainte de livrarea continutului, un mesaj de intampinare cu informatii despre tariful aplicabil, modalitatea de tarifare – pe apel sau pe minut, precum si durata minima ce va fi tarifata, daca este cazul. Daca utilizatorii acceseaza astfel de servicii prin trimiterea mai multor mesaje SMS/MMS, ei vor primi din partea furnizorului mesaje cu informatii despre tariful serviciului cu valoare adaugata, detaliile serviciului (ex. confirmarea serviciului, perioada de furnizare, modalitate de acces serviciu, cod acces continut), precum si eventualul tarif al mesajelor de informare.

Obligatiile de informare sunt aplicabile in cazul serviciilor oferite prin intermediul numerelor nationale scurte interne si a codurilor scurte SMS/MMS, care au intre 3-5 cifre, pentru numerele de forma 118(xyz) prin care sunt furnizate informatii privind abonatii, numerele de forma 19vx sau 19vxy (unde v=5-9), alocate pentru servicii de interes general, dar si in cazul serviciilor oferite prin intermediul numerelor de 10 cifre din domeniul 0Z = 09 (divertisment, jocuri, concursuri, informatii generale etc.).

Prin apelarea sau transmiterea de SMS/MMS-uri catre aceste categorii de numere, utilizatorii solicita sau se aboneaza la servicii de continut cu valoare adaugata pentru care, in general, sunt taxati cu un tarif mai mare decat cel practicat in retea, aceste apeluri sau SMS/MMS-uri nefiind incluse de obicei in abonamente/extraoptiuni. In plus, sunt situatii cand efectuarea unui apel sau trimiterea de SMS/MMS catre un numar scurt reprezinta abonarea la un serviciu, utilizatorii fiind ulterior taxati in mod recurent.

 

 

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII