La interventie au participat si pompierii din Lugoj si asta in ciuda faptului ca pana la locul interventiei salvatorii lugojeni au avut de strabatut in jur de 50 de km.
“A fost alertata Statia de Pompieri Buzias si trimise la locul interventiei urmatoarele forte si mjloace: o autospeciala de prima interventie si comanda, 2 autospeciale de stingere cu apa si spuma, o autosanitara SMURD tip B, si un efectiv de 1 ofiter si 9 subofiteri.
De asemenea, au fost trimise în sprijin urmatoarele forte si mijloace:
– Detasamentul 1 de Pompieri Timisoara cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma
– Detasamentul 2 de Pompieri Timisoara cu o autospeciala cu apa si spuma si o Autospeciala de salvare si interventie la înaltime S42,
– Detasamentul de Pompieri Lugoj care a trimis la locul interventiei o autospeciala cu apa si spuma
– o autospeciala cu apa si spuma din cadrul Punctului de lucru Topolovatu Mare, cu un efectiv de 6 subofiteri
– o autospeciala de comanda cu un efectiv de 2 ofiteri din cadrul comenzii Inspectoratului
Total forte si mijloace:
– 3 ofiteri,
– 26 subofiteri,
– 1 autospeciala de serviciu,
– 1 autospeciala de prima interventie si comanda,
– 6 autospeciale cu apa si spuma;
– 1 autospeciala de salvare si interventie la înaltime S42,
– 1 autosanitara SMURD tip B.
Au fost alertate de asemenea si structuri cu atributii în domeniul situatiilor de urgenta: Serviciul Voluntar de Pompieri al Primariei Sacosu Turcesc, Sc. ENEL Distributie SA, Comisariatul Garzii de Mediu Timis. Totodata, a fost înstiintat si Seful Inspectiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat al judetului Timis pentru constituirea unei comisii de cercetare a cauzelor si control. La sosirea la locul interventiei s-au constatat urmatoarele: în interiorul halei cu regim semideschis ardeau materiale combustibile (deseuri carton, lemn, plastic), precum si baterii de acumulatori depozitate la sol”, a anuntat ISU Timis.