marți, 26 septembrie 2023
24.9 C
Lugoj
spot_img

Incep procedurile pentru retragerea certificatului de revolutionar. Petrica Balint si alti lugojeni, ar putea fi obligati sa inapoieze sumele de bani incasate peste 30 de ani

Data:

spot_img
spot_img

E cutremur printre cei care beneficiaza de certificatele de revolutionari, dar si de o serie de avantaje in urma Revolutiei.

In urma cu doar doua zile, o comisie a Secretariatului de Stat pentru Recunoasterea Meritelor Luptatorilor Impotriva Regimului Comunist, a decis sa trimita in instanta propunerea de anulare a certificatului de revolutionar emis pe numele lui Petrica Balint. Dupa analizarea dosarului, comisia a decis ca “domnul Petrica Balint detine certificatul de Luptator Retinut” fara indeplinirea conditiilor prevazute de Legea 341/2004, in sensul ca retinerea acestuia de catre organele de Militie in ziua de 21 Decembrie 1989, nu a avut nicio legatura directa sau indirecta cu evenimentele din Decembrie 89, in sensul ca acesta a fost retinut de catre organele de Militie pentru tulburarea linistii publice.”, se arata in documentul facut public de catre SSRMLIRC. Mai multe surse au confirmat pentru Lugoj Info. ro ca in situatia lui Petrica Balint se afla si alti lugojeni, unii facuti revolutionari intre 2016 si 2020, la 30 de ani de la Revolutie. O sentinta definitiva de retragere a certificatelor de revolutionar, ii va obliga pe cei vizati la restituirea tuturor sumelor incasate de-a lungul anilor.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII