miercuri, 27 septembrie 2023
26.9 C
Lugoj
spot_img

Inovatie si agilitate în vremuri de Covid-19. Angajatii Autoliv Romania produc masti textile si viziere pentru siguranta colegilor

Data:

spot_img
spot_img

Cu totii trecem prin vremuri dificile, pline de incertitudine, dar la Autoliv credem cu tarie în capacitatea noastra de a gasi mereu un mod de a raspunde provocarilor. Din pozitia de lider global în domeniul sigurantei auto, am avut mereu capacitatea de a ne adapta procesele de productie nevoilor pietei. Acest lucru, coroborat cu urgenta gasirii de solutii în fata virusului COVID 19, ne-a determinat sa cautam moduri în care putem sa ne exploatam eficient cunostintele si capabilitatile. Cum angajatii sunt principala noastra resursa, sanatatea si siguranta lor ramane prioritatea numarul 1 a companiei.

Pentru a ne putea relua în totalitate activitatea, pe langa masurile traditionale de asigurare a igienei la locul de munca, am înteles rapid nevoia de a le oferi colegilor nostri echipamente de protectie, cele mai eficiente dovedindu-se pana la aceasta ora mastile si vizierele. Si pentru ca într-un context de pandemie globala ne-am confruntat cu o oferta limitata pe piata si preturi speculative, am decis sa le producem chiar noi.

Viziere produse la Brasov pentru uz intern, dar si pentru unitatile medicale din localitatile în care Autoliv activeaza.

O mica echipa din Brasov a dezvoltat mai multe concepte de viziere, prototipurile fiind realizat cu ajutorul imprimantelor 3D. Dupa identificarea celor mai bune variante de materii prime de pe piata si punerea la punct a procesului de productie, astazi la Brasov suntem pregatiti sa producem 2500 de viziere/zi. Acestea vor fi furnizate colegilor din toate organizatiile europene ale Autoliv, dar în acelasi timp o serie de viziere vor fi donate unitatilor medicale din localitatile în care compania noastra activeaza în Romania.

Echipa Autoliv din Lugoj este gata sa produca pana la 10.000 de masti de uz intern/zi.

Avand în minte importanta prioritara a sigurantei angajatilor, colegii nostri de la divizia de textile din Lugoj au acceptat provocarea de a-si adapta procesele de productie astfel încat sa poata realiza masti textile. Dupa mai multe încercari, a fost realizat primul prototip de masca, folosindu-se material textil ce era destinate productiei de componente pentru airbag-uri. Pentru a respecta în mod cat mai strict standardele de siguranta si igiena a fost identificata o solutie de sterilizare a mastilor cu ozon. Întrucat echipa si-a dorit realizarea de masti cat mai apropiate de cele mai bune alternative existente pe piata, au fost identificate si achizitionate materii prime specifice domeniului medical, iar prototipul de masca a fost îmbunatatit, s-a pus la punct procesul de sterilizare si de ambalare în mediu controlat.

Echipa Autoliv din Lugoj a produs si livrat deja peste 20.000 de masti colegilor din Romania. Obiectivul nostru este acela de a produce zilnic peste 10.000 de masti de uz intern si de a le livra tuturor colegilor din organizatia europeana.

Multumirile si aprecierea se îndreapta catre cele doua echipe care au participat în aceste proiecte, pentru rapiditatea si profesionalismul cu care au raspuns provocarii, pentru timpul, pasiunea si energia pe care le-au investit pentru binele si siguranta colegilor lor.

Cu aceeasi determinare, agilitate si capacitate de inovare si adaptare, întelegem ca este cel mai bun moment pentru a demonstra ca suntem capabili sa depasim împreuna aceste momente dificile si sa salvam în continuare cat mai multe vieti.

Autoliv este liderul mondial în sisteme de siguranta auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvolta, fabrica si livreaza produse precum airbag-uri, centuri de siguranta, volane si sisteme de protectie a pietonilor, pentru cei mai mari producatori din industria automotive. Autoliv are peste 65.000 de angajati în 27 de tari, iar în Romania este prezenta din 1997, avand circa 10.000 de angajati. În fiecare an, produsele Autoliv salveaza peste 30.000 de vieti si contribuie la evitarea a de zece ori mai multe accidente grave. Angajatii nostri împartasesc pasiunea si viziunea noastra de a salva mai multe vieti, iar calitatea este elementul definitoriu pentru tot ceea ce facem.

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Evitati expunerea prelungita la soare. Recomandari importante facute de medicii dermatologi

Arsuri solare, imbatranirea pielii, cancer de piele, insolatii.Sunt doar...

S-au incheiat controalele la Pizzeria Domacris. Ce nereguli s-au gasit

Directia de Sanatate Publica Timis si Comisariatul Judetean pentru...