sâmbătă, 23 septembrie 2023
21.9 C
Lugoj
spot_img

Lege mai aspra. Soferii bauti, fara permis sau drogati care provoaca accidente mortale, vor merge la puscarie

Data:

spot_img
spot_img

Politistii lugojeni desfasoara in aceasta perioada, activitati de informare a conducatorilor auto, cu privire la noile modificari legislative in materie penala.

IPJ Timis a anuntat ca Legea nr. 213 din 2023 pentru modificarea Codului Penal a fost promulgata de Presedintele Romaniei si publicata in Monitorul Oficial.

“Modificarea adusa art. 91 din Codul Penal prevede ca:

”(3^1) Nu se poate dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere in cazul infractiunilor prevazute la art. 192 alin. (2) si (3), daca acestea au fost savarsite in conditiile art. 335 sau 336”.

Astfel, conducatorul auto aflat sub influenta alcoolului sau a substantelor psihoactive ori fara a detine permis de conducere si care provoaca un accident rutier soldat cu decesul victimei va fi condamnat la inchisoare cu executare, fiind eliminata posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executarii pedepsei.

Reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave, prin depistarea conducatorilor auto care se afla sub influenta alcoolului sau a altor substante reprezinta o prioritate pentru politistii timiseni, zilnic desfasurandu-se activitati în acest sens.

In primele 6 luni ale anului 2023, in judetul Timis, au fost depistati 280 de conducatori auto aflati sub influenta alcoolului sau a drogurilor conform art. 336 alin. 1 si 2 Cod Penal si 318 fara permis de conducere conform art. 335 Cod Penal.”, au anuntat politistii.

Oamenii legii recomanda soferilor urmatoarele:

Nu va urcati la volan daca ati consumat bauturi alcoolice sau substante psihoactive, ori daca nu detineti permis de conducere.

Consumul de alcool poate afecta condusul autovehiculului prin faptul ca acesta cauzeaza:

•           deficiente de vedere;

•           incetinirea reflexelor;

•           reducerea concentrarii si a vigilentei;

•           crearea unei stari de relaxare si somnolenta, ceea ce te poate determina sa adormi la volan;

Nu va puneti viata in pericol urcandu-va in autovehicule conduse de persoane care nu detin permis de conducere, aflate sub influenta alcoolului sau a drogurilor.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII