miercuri, 7 iunie 2023
15.9 C
Lugoj
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Lugojenii hotarasc cine conduce administratia pentru urmatorii patru ani, pe 27 septembrie. Peste exact o luna incep inscrierile pentru alegerile locale

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Autoritatea Electorala Permanenta informeaza ca perioada electorala aferenta alegerilor locale din acest an va începe cel mai tarziu la data de 29 iulie 2020, urmand ca la data de 2 august 2020 sa fie constituit Biroul Electoral Central.

Birourile electorale de circumscriptie vor fi constituite la data de 8 august a.c., data de la care vor putea fi înregistrate aliantele electorale si vor putea fi depuse candidaturile.

În ceea ce priveste aliantele electorale, la alegerile locale, acestea se pot constitui între partide politice sau aliante politice la nivel judetean ori local. Un partid politic nu poate face parte, la acelasi nivel, decat dintr-o singura alianta electorala. La alegerile locale din 2020, aliantele electorale se înregistreaza la biroul electoral de circumscriptie judeteana sau la biroul electoral de circumscriptie a municipiului Bucuresti, dupa caz, pana cel mai tarziu la data de 11 august 2020.

Potrivit prevederilor art. 47 alin. (1) si (2) din Legea nr. 115/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, în cazul aliantelor electorale, propunerile de candidati se fac în scris, în doua exemplare originale si doua copii, sub semnatura conducerii organizatiilor judetene ale acestora si pe baza listei sustinatorilor, listele cu propuneri de candidati trebuind semnate si de conducerile judetene ale fiecarui partid politic din alianta. Daca aliantele electorale se constituie la nivel comunal, orasenesc, municipal sau de sector al municipiului Bucuresti, listele se semneaza de conducerea aliantei si se contrasemneaza de conducerea fiecarei organizatii locale din coalitie.

Referitor la listele de sustinatori si numarul de semnaturi necesare depunerii candidaturilor la alegerile locale din acest an, reamintim ca, prin derogare de la prevederile Legii nr. 115/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 3 din Legea nr. 84/2020 reduce la jumatate numarul minim al sustinatorilor necesar pentru depunerea candidaturilor, art. 4 reglementand ca pentru candidaturile la consiliul local si functia de primar din aceeasi circumscriptie electorala, respectiv pentru candidaturile la consiliul judetean si presedintele consiliului judetean din aceeasi circumscriptie electorala, partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale, organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale si candidatii independenti vor prezenta cate o singura lista de sustinatori.

Perioada de depunere a candidaturilor urmeaza sa se încheie la data de 18 august 2020, birourile electorale de circumscriptie urmand sa constate ramanerea definitiva a acestora la data de 24 august 2020.

Campania electorala va începe în data de 28 august 2020 si se va încheia în ziua de sambata care preceda data alegerilor, respectiv în data de 26 septembrie 2020, ora 7.00.

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Trei administratori din Lugoj sunt cercetati. Dosare penale pentru piratarea unor programe de calculator

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice  au descins...

Au cerut respect. Peste doua sute de angajati din invatamant, au protestat la Lugoj

Profesorii au protestat, vineri, la Lugoj.Timp de o jumatate...

WOW! Noua perla a restaurantelor lugojene, se apropie de inaugurare

Lugojul va avea in scurt timp, o noua locatie...