marți, 5 decembrie 2023
0.9 C
Lugoj
spot_img

Lugojul va avea doua centre. Incep pregatirile pentru vaccinarea impotriva COVID- 19

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

La videoconferinta au participat reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica Timis si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat. Vaccinarea se va face în centre fixe si mobile.

La nivelul judetului Timis vor functiona 32 de centre de vaccinare, situate astfel: municipiul Timisoara – 17 centre, municipiul Lugoj -2 centre, Sannicolau Mare –un centru, Jimbolia –un centru, Giroc – un centru, Recas – un centru, Buzias – un centru, Dumbravita – un centru, Faget – un centru, Deta – un centru, Sacalaz – un centru, Ghiroda- un centru, Mosnita Noua – un centru, Ciacova – un centru si Gataia – un centru.

Centrele de vaccinare, care vor fi avizate de directiile de sanatate publica, vor avea un circuit functional din punct de vedere epidemiologic, cu o zona initiala de triaj, apoi o zona de receptie, o zona de asteptare si punctele de vaccinare (cabinetele de vaccinare) si zona post vaccinala în care persoanele vaccinate vor fi supravegheate dupa vaccinare. Punctele mobile de vaccinare vor fi destinate caminelor pentru îngrijirea persoanelor varstnice si a celor cu dizabilitati. Vaccinarea se va face în trei etape astfel: în prima etapa vor fi vaccinate persoanele care lucreaza în domeniul sanatatii si în cel social, în a doua etapa va fi vaccinata populatia la risc, adica adultii cu varsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidenta cu boli cronice indiferent de varsta, personalul care îsi desfasoara activitatea în domenii cheie, în a treia etapa va fi vaccinata populatia generala. Vaccinarea se va face cu planificare prealabila. Foarte probabil campania de vaccinare va incepe in luna ianuarie.

 

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Evitati expunerea prelungita la soare. Recomandari importante facute de medicii dermatologi

Arsuri solare, imbatranirea pielii, cancer de piele, insolatii.Sunt doar...

S-au incheiat controalele la Pizzeria Domacris. Ce nereguli s-au gasit

Directia de Sanatate Publica Timis si Comisariatul Judetean pentru...