miercuri, 27 septembrie 2023
20.1 C
Lugoj
spot_img

Mare atentie de unde cumparati obiecte pirotehnice. Politisti in civil monitorizeaza comercializarea de artificii si petarde

Data:

spot_img
spot_img

Actiunile sunt coordonate de Directia Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane. Politistii au anuntat ca scopul principal al acestor actiuni este prevenirea si combaterea oricaror evenimente negative (raniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementeaza detinerea, comercializarea, importul, depozitarea si folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice si juridice în perioada sarbatorilor de iarna 2020/2021. Pentru a evita raspunderea penala, politistii va recomanda urmatoarele:       

CUMPARATI ARTICOLE PIROTEHNICE DOAR DE LA PERSOANE FIZICE/JURIDICE AUTORIZATE

–  petardele pot fi comercializate doar în spatii destinate vanzarii unor astfel de articole si numai dupa obtinerea autorizatiei de detinere si comercializare.

SESIZATI POLITIA CAND CONSTATATI CA SUNT VANDUTE ILEGAL ARTICOLE PIROTEHNICE

–  comercializarea, fara drept, de articole pirotehnice constituie infractiune si va pune în pericol sanatatea si integritatea corporala.

ATENTIE LA ETICHETA!

–  la achizitionarea de articole pirotehnice, verificati eticheta. Acestea sa fie inscriptionate în limba romana! Este interzisa vanzarea catre populatie a articolelor pirotehnice din categoriile T/P/F2, T/P/F3, F 3, F4! Exemple articole pirotehnice care pot fi comercializate catre public: stelute; lumanari scanteietoare; jerbe cu scantei; minifacle; inele de foc; sateliti.

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII