duminică, 3 martie 2024
2.9 C
Lugoj
spot_img

Mare atentie la datele si fotografiile personale pe care le faceti publice pe internet. In ce situatii trebuie sa anuntati politia

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Pentru a nu avea parte de neplaceri, fiti prudenti în a oferi persoanelor cunoscute pe Internet informatii personale despre voi sau familie, cum ar fi: numele, varsta, CNP-ul, numarul de telefon, fotografii personale, adresa, scoala la care învatati, ori locul de munca. Prietenii din mediul online trebuie sa fie doar persoane pe care le si cunoasteti în realitate. În cazul în care persoane cu care comunicati pe internet va jignesc, ameninta, va transmit mesaje cu tenta sexuala sau poze cu continut pornografic, va îndeamna sa consumati alcool ori droguri, ori va provoaca sa va faceti rau, anuntati apropiatii si faceti o sesizare la Politie.

Nu acceptati niciodata sa va întalniti direct cu o persoana cunoscuta pe Internet –  oamenii pot fi foarte diferiti de ceea ce au pretins ca sunt si astfel puteti deveni victima traficului de persoane sau a altor întamplari tragice. Nu spuneti parola de la e-mail altor persoane, deoarece acestea pot trimite mesaje jignitoare în numele vostru sau pot intra pe site-uri interzise.

Manifestati atentie în utilizarea retelelor de socializare. Este de preferat sa restrictionati accesul la acestea, astfel încat sa poata fi vizualizate doar de catre prieteni.

Evitati postarea pe Internet a fotografiilor personale.

Aveti în vedere ca nu tot ceea ce cititi sau vedeti pe Internet este adevarat! Informatiile aflate pe o pagina web pot fi postate de oricine, adult sau copil, multe din ele fiind neverificate sau eronate. De asemenea, fotografiile sau filmele pot fi modificate pe calculator si pot înfatisa situatii care nu s-au petrecut niciodata.

Nu instalati pe calculator programe sau aplicatii, din surse nesigure sau din link-uri primite pe e-mail. Ele pot contine virusi si pot produce pagube irecuperabile.

În cazul în care primiti pe e-mail mesaje de la persoane necunoscute, nu le deschideti. De asemenea, nu accesati link-uri sau atasamente primite odata cu astfel de mesaje.

 

 

 

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Lucrarea era semnalizata, dar omul nu a fost atent. Lugojean ranit grav, dupa ce a plonjat cu trotineta electrica intr-o groapa cu ciment

Politistii lugojeni atrag atentia conducatorilor de trotinete electrice, pentru...

UPDATE: FEMEIA A MURIT ! Accident grav la Gavojdia. Femeie acrosata de un autocamion

O femeie a ajuns la spital in stare critica,...

Un primar PNL, atac la racolarile lui Simonis. Noi vom face alianta cu AUR

Decizia presedintelui PSD Timis, Alfred Simonis, de a “trasfera”...