miercuri, 4 octombrie 2023
16 C
Lugoj
spot_img

Motocoasă pe benzină sau mașină de tuns iarba – dilema verii 2023

Data:

spot_img
spot_img

Dacă te-ai mutat la țară și te-ai trezit peste noapte cu o grădină foarte mare care trebuie cosită, poate că o coasă obișnuită nu este cel mai potrivit instrument pe care să-l folosești ca să-ți înfrumusețezi grădina și să o transformi într-un loc numai bun de stat cu familia, într-o duminică după amiază, la picnic pe o păturică.

Sau poate vrei să dai o petrecere în acest spațiu și atunci trebuie să-l organizezi așa cum ai văzut în filme sau în revistele de specialitate. Numai că înainte de a începe organizarea propriu-zisă, trebuie să te asiguri că iarba din curte se află la același nivel și că nu ai acolo o vegetație mai ceva ca în junglă.

Tocmai de aceea, cel mai probabil, ai făcut deja un minim research. De la tractorașul de tuns iarba, la mașina aceea grea pentru tuns gazonul și chiar la motocoase, ai citit despre toate până ți-ai dat seama că soluția care te avantajează cel mai mult în aces punct este aceea a unei motocoase pe benzină.

Este o motocoasă pe benzină mult mai eficientă decât o mașină de tuns iarba?

Răspunsul este: depinde. Serios vorbind, trebuie să te gândești, de fapt, la nevoile tale și să nu iei de bun tot ce spun toți utilizatorii pe internet, pentru că nevoile lor s-ar putea să nu fie aceleași ca ale tale.

Cu alte cuvinte, trebuie să iei în calcul spațiul pe care îl ai de curățat. Dacă o mașină de tuns iarba este, mai degrabă, utilizată pentru a întreține spațiul verde din fața sau din spatele casei, o motocoasă pe benzină te poate ajuta să parcurgi mai rapid o suprafață mult mai mare, unde iarba este mult mai înaltă.

De asemenea, chiar și în cazul acestui tip de dispozitiv, trebuie să iei în calcul suprafața pe care vrei să o cureți. Deoarece pentru o suprafață de câteva hectare, spre exemplu, vei avea nevoie de o morocoasă pe benzină cu motor mult mai puternic. În cazul unei grădini de doar câțiva metri pătrați, lucrurile arată altfel și poți opta pentru un astfel de dispozitiv care să acopere nevoile de bază.

În plus, trebuie să iei în calcul și frecvența cu care vei curăța grădina și cu care vei folosi, de fapt, noul accesoriu de tăiere a ierbii. Îți propui să ai grijă de grădină și să folosești acest instrument cel puțin de câteva ori în vara și toamna aceasta? Sau, din contră, este doar un moft și vrei să vezi care-i faza cu acest tip de echipament? În acest caz, este recomandat să încerci să folosești dispozitivul acesta măcar o dată, dacă ai posibilitatea, înainte de a-l cumpăra.

Și, că veni vorba de cumpărare, trebuie să acorzi o atenție suplimentară brandului de la care îți veri cumpăra acest dispozitiv. Până acum, pe piața acestui tip de instrumente, motocoasele Husqvarna s-au dovedit cele mai folositoare și cele mai rezistente, de-a lungul timpului, deopotrivă.

Brandul suedez Husqvarna este cunoscut de nu mai puțin de 300 de ani pe piața internațională a produselor de utilizat în aer liber. Rezistența brandului timp de atâția ani nu poate decât să confirme faptul că acest brand este unul serios, durabil și de încredere.

Prețul motocoaselor pe benzină –  prieten sau dușman?

Deși aceste produse pot fi disponibile începând chiar cu suma de 200 de lei și ajungând până undeva peste 5.000 de lei, trebuie să ții cont de faptul că un dispozitiv mult prea ieftin, care provine de la un brand cu foarte puțină experiență în domeniu s-ar putea să te coste mai mult.

De ce? Pentru că, dacă o astfel de motocoasa pe benzina se strică mult mai repede, șansele să o poți repara sunt slabe, iar atunci te vei găsi în situația în care va trebui să îți cumperi din nou un astfel de accesoriu pentru a scăpa de iarba înaltă din grădina ta. Ține minte, însă, că nici cele mai scumpe modele nu își merită banii dacă le vei folosi doar o dată sau de două ori pe an!

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

LICITATIE PUBLICA

UAT COMUNA TOMESTI, str. Principala, nr. 46, Colonia Fabricii,...

Alege calitatea serviciilor Mixtury Beton. Partenerul tau pentru constructii civile si industriale

SC Mixtury Beton SRL una dintre cele mai importante...

5 motive pentru care merită să joci poker

În lumea jocurilor de noroc și a strategiilor, pokerul...