vineri, 22 septembrie 2023
31.4 C
Lugoj
spot_img

Nu v-ati facut planuri pentru sfarsitul de saptamana? Descoperiti in aceste zile minunile naturii de pe Valea Padesului

Data:

spot_img
spot_img

Asociatia, alaturi de Clubul Banatean de Turism (CBT), prin departamentul Timisiensis Bikers si Primaria Comunei Nadrag organizeaza în perioada 18-19 august 2018 a treia editie a evenimentului Cicloturism în Valea Padesului, o actiune de promovare a cicloturismului în judetul Timis si de dezvoltare a turismului în zona localitatii Nadrag.

La trei ani de la lansare, TurismTimis poate prezenta localitatea ca pe mai mult decat o foarte frumoasa zona turistica, deoarece Primaria Comunei Nadrag a facut eforturi considerabile si a reusit sa deschida în zona primul parc de aventura complex din judetul Timis. Parcul se întinde pe o suprafata de 3.000 mp si ofera doritorilor de distractie, 6 trasee cu grade diferite de dificultate, patru fiind destinate adultilor, iar doua copiilor. Vizitatorii sunt supravegheati permanent de un personal desemnat. Parcul este deschis doar duminica, în acest moment si se încearca extinderea programului. Intrarea este gratuita.

Cicloturism în Valea Padesului

Evenimentul se afla la a treia editie, este organizat de Turism Timis si Timisiensis Bikers, departament ai carui reprezentanti se vor afla toata saptamana la Nadrag pentru a pregati traseul. Se curata vegetatia de pe marginea traseului de competitie, se marcheaza si delimiteaza zona traseului pentru siguranta competitorilor. Sambata, 18 august, vor fi montate corturile si standurile de promovare si amplasate elementele de identificare ale Startului si Sosirii pentru competitori, dupa ora 8,30 fiind deschise listele de înscriere, la fata locului. La ora 12,00 se va da startul competitiei.

Cursa, în lungime de 32 de kilometri, cu “Plecare “si “Sosire” din fata Primariei Nadrag se desfasora sub forma de circuit, într-o mica parte prin localitate, dupa care continua pe traseul identificat si marcat de catre Clubul Banatean de Turism: de pe Valea Padesului se intra pe Valea Carliontului, apoi pe drumul forestier de legatura catre Valea Gosta, de unde se revine pe Valea Padesului. Traseul are diferente de nivel cumulate de 800 m si strabate zone de un pitoresc deosebit. Pe toata aceasta distanta vor fi amenajate doua puncte de control si rehidratare. Din punct de vedere al dificultatii, reprezentantii CBT din departamentul de cicloturism o caracterizeaza drept mediu spre usor. Track-ul traseului si toate detaliile competitiei au fost comunicate on-line.

La final, castigatorii competitiei primesc diplome si premii din partea organizatorilor, materiale de promovare a turismului în Timis si o masa.

Zilele Padesului Nadrag

Un al doilea eveniment organizat de Primaria Comunei Nadrag are loc duminica, 19 august 2018, sub numele Zilele Padesului Nadrag, cand vor avea loc concerte de muzica, iar localnicii si oaspetii lor vor putea sa se bucure de sarbatoarea locului.

 Obiective turistice, cazare si masa

În zona mai pot fi vizitate Cascada Cornet si Pestera “Nelu Balas”.

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII