vineri, 22 septembrie 2023
31.4 C
Lugoj
spot_img

O grupare care plasa valuta falsa in Lugoj si Nadrag destructurata in urma unor perchezitii

Data:

spot_img
spot_img

Actiunile au vizat destructurarea unui grup infractional organizat specializat în savarsirea infractiunilor de punere în circulatie de valori falsificate straine si înselaciune.

    “În cauza, exista suspiciunea rezonabila ca în cursul anului 2018, pe raza judetului Timis, s-a constituit si a actionat un grup infractional organizat, format din cinci suspecti, specializat în plasarea pe piata a mai multor bancnote contrafacute din cupiura de 50 Euro. Calitatea bancnotelor era de un nivel de contrafacere ridicat, putand fi încasate usor de persoane nefamiliarizate cu acest tip de valuta. Grupul actiona pe raza localitatii Lugoj, Nadrag si localitatile limitrofe acestora, fiind structurat pe paliere de executie, din cercetarile efectuate în cauza rezultand faptul ca bancnotele contrafacute se aflau în posesia liderului gruparii si proveneau de la o sursa externa, respectiv de pe teritoriul Germaniei. S-a retinut ca suspectul a racolat mai multe persoane apropiate si de încredere, apeland în special la membrii familiei, avand ca scop plasarea bancnotelor pe piata.

Acestia din urma procedau în mod premeditat, initiind relatii comerciale de mica amploare, care le permiteau plata cash cu bancnotele în litigiu, în diferite modalitati:

   – prin cumparaturi efectuate în anumite magazine mici, de cartier, unde suspectii invocau faptul ca nu au decat euro si apelau la bunavointa vanzatorilor pentru a le accepta plata în valuta, fiind de acord cu un schimb valutar avantajos;

   – prin solicitarea de schimburi valutare diferitor persoane fizice, atrase de cursul mic leu/euro propus de catre suspecti;

   – prin plati catre taximetristi sau diferiti curieri.

 Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Gruparii mobile de jandarmi ”Glad Voievod” Timisoara si a Postului de Politie Nadrag.”, au anuntat procurorii.

 Magistratii fac precizarea ca pe întreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII