vineri, 1 martie 2024
17.9 C
Lugoj
spot_img

PERCHEZITII LA PERSOANE BANUITE DE ÎNSELACIUNE, FALS INFORMATIC, FALS MATERIAL ÎN ÎNSCRISURI OFICIALE SI UZ DE FALS

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Perchezitii la Faget si Manastiur.

Politistii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, pun în executare 14 mandate de perchezitie domiciliara, în judetele Timis, Brasov, Dambovita, Gorj, Mehedinti, Ilfov si în municipiul Bucuresti, într-un dosar penal privind savarsirea infractiunilor de înselaciune, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale si uz de fals.

Din cercetari a reiesit ca, în perioada octombrie 2022 – ianuarie 2023, ar fi fost utilizate 73 de carti de identitate reale si 160 de carti de identitate falsificate. Cu ajutorul acestora, s-ar fi obtinut 233 de credite online, cauzand un prejudiciu de 1.079.300 de lei.

La sediul Inspectoratului de Politie Judetean Timis, vor fi conduse peste 10 persoane, în vederea audierii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana.

Activitatile au beneficiat de sprijinul politistilor Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, Unitatii Centrale de Analiza a Informatiilor, ai serviciilor de investigatii criminale si al luptatorilor serviciilor pentru actiuni speciale din Timis, Brasov, Dambovita, Gorj, Mehedinti, Bucuresti si Ilfov.

Facem precizarea ca, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII