sâmbătă, 20 aprilie 2024
11.9 C
Lugoj
spot_img

Prognoza meteo de la ANM. Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Administratia Nationala de Meteorologie a facut publica prognoza meteo pentru perioada 27 februarie – 12 martie.

Meteorologii estimeaza ca ultimele doua zile ale lunii februarie, vor fi caracterizate de o vreme rece, cu temperaturi maxime, in medie, cuprinse intre 3 si 5 grade.

Ulterior, in restul intervalului, desi vor mai fi oscilatii ale temperaturilor diurne, valorile termice se vor situa in jurul celor normale, medii intre 6 si 10 grade, cu o posibila incalzire spre finalul perioadei (8-12 martie). Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori, in marea lor majoritate in jurul pragului de inghet, astfel, media minimelor se va situa intre -2 si 2 grade.

In data de 27 februarie, vor fi precipitatii posibil moderate cantitativ, dar local si temporar acestea pot aparea in mare parte si din restul intervalului de referinta.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII