sâmbătă, 20 aprilie 2024
0.9 C
Lugoj
spot_img

Scut in fata apelor. Jandarmi, pompieri, dar si voluntari, au pus umarul la limitarea dezastrului de pe Bega

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Sute de oameni si-au dat mana luni dimineata si au pus umarul la limitarea pagubelor produse de raul Bega. La Rachita au fost comasate mai toate fortele, dupa ce raul a inceput sa se reverse spre gospodariile oamenilor. In zona micutei localitati, jandarmi, pompieri, angajati ai ABA Banat, dar si multi localnici, s-au mobilizat cum au putut mai bine, pentru a opri puhoiul de apa.

In doar cateva ore, mai multe zone din preajma digului, unde exista posibilitatea ca apa sa se reverse, au fost protejate cu saci de nisip.

Pentru ore bune, oamenii si militarii au muncit cot la cot si au reusit sa blocheze apa, asta dupa ce au incarcat si carat in spate, peste o mie de saci cu nisip.

Locuitorii satului Rachita le-au multumit tuturor celor care au venit sa ii ajute si spera ca autoritatile sa ia masuri, sa intareasca digurile cat mai repede si localitatea lor sa scape de aceste necazuri, care cad peste ei aproape an de an.

Raul Bega ramane, pana marti dimineata, sub avertizare de cod rosu, zona fiind complet monitorizata, pentru ca echipele de interventie sa poata ajunge cat mai rapid, in cazul in care apele vor crea din nou probleme. Daca despre jandarmi, pompieri sau angajati ABA localnicii au avut doar cuvinte de lauda, nu de aceleasi ganduri a avut parte si prefectul judetului Timis, Mihai Ritivoiu.

Oamenii sustin ca reprezentantul Guvernului in teritoriu le-a lasat un gust amar si asta dupa ce a demonstrat ca a facut drumul pana la Rachita doar ca sa se dea in spectacol pe Facebook, tinand cativa saci cu nisip in mana, doar atat cat sa fie imortalizat de soferul sau.

Localnicii au trecut cu vederea acest moment penibil si asteapta retragerea apelor, pentru a-si evalua pagubele si a incepe refacerea stricaciunilor.

 Varful viiturii este asteptat luni noaptea. Echipele de salvare s-au mutat deocamdata la Bodo, unde sunt 56 de curti inundate.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Cei mai buni. Premierea sportivilor și antrenorilor de top la Lugoj Arena

Marți, 30 aprilie 2024, începând cu ora 17:00, la...

Ferestre și uși de calitate. Alege tâmplăria PVC de la NICOMI LUGOJ!

NOU ÎN LUGOJ!NICOMI LUGOJ, liderul inovației în domeniul...