sâmbătă, 23 septembrie 2023
18.9 C
Lugoj
spot_img

Regulile de la Blackjack pentru Începători

Data:

spot_img
spot_img

Să subliniem un lucru de la început – regulile jocurilor de cazino nu sunt, în general, complicate de înțeles: poți învăța regulile majorității jocurilor în câteva zile sau chiar ore.

Evident, unele sunt mai ușor de înțeles decât altele, iar printre ele, regulile de blackjack sunt cele mai simple. Dar dacă citești acest articol înseamnă că te numeri printre multele cazuri de începători în lumea cazinourilor și vrei să afli mai multe despre regulile acestui joc popular pretutindeni.

Scopul jocului de blackjack este să nu depășești suma de 21 cu valorile cărților tale. Asta e tot. Dar cu toții știam asta deja și totuși jocul de Blackjack ne cere să știm mult mai multe informații pentru a putea avea sesiuni câștigătoare. Pe scurt, ești bine atâta timp cât ești cât mai aproape de 21, dar niciodată peste. Practic, asta este tot ce trebuie să știi pentru a participa la un joc de blackjack..

Scopul jocului

Să începem cu elementele de bază. Indiferent dacă joci în cazinou sau blackjack online de la jocpacanele.ro, scopul este să învingi mâna dealerului fără să depășești o valoare totală a cărților de 21, de unde și numele secundar al jocului

Dacă mâna unui jucător depășește 21, acesta pierde automat. Dacă, pe de altă parte, un jucător obține o valoare a mâinii de 21 cu primele două cărți (un As și o carte de 10 de exemplu), ei au un „blackjack natural” și câștigă instantaneu, cu excepția cazului în care dealerul are și el 21. Că tot am menționat de valorile cărților, este bine să le avem în vedere mereu.

Cărți și valori ale cărților

Să începem prin a spune că acestea sunt la fel de ușor de reținut ca și scopul jocului:

Cărțile cu numere (de la 2 la 10) au valoarea egala cu numărul care apare pe ele. De exemplu, un 2 de trefla are 2 puncte; un 5 de romb are 5 puncte, și așa mai departe. Dar cărțile cu litere, J, Q, K, au toate 10 puncte. Asul este cea mai puternică carte din blackjack pur și simplu pentru că poate avea atât 1 cât și 11 puncte, în funcție de ce îi folosește mai mult jucătorului.

Ordinea acțiunilor

Acum să trecem în revistă secvența acțiunilor în blackjack, cunoscută și sub numele de ordinea operațiunilor. Practic, ordinea operațiunilor explică fluxul jocului și este esențială atunci când se învață regulile jocului de cărți blackjack. În mod obișnuit, un joc de blackjack va urma aceste etape și pași:

Faza de pariere este prima. În blackjack, jucătorii sunt chemați să-și plaseze pariurile înainte ca cărțile să fie împărțite. Dacă joci la un cazinou, ți se va cere să plasezi jetoanele tale în zona de pariere desemnată pe masa de blackjack.

Apoi vine distribuirea. Dealerul distribuie primele două cărți; de obicei, cărțile jucătorului sunt distribuite cu fața în sus, iar cele două cărți ale dealer-ului sunt așezate cu fața în sus și cu fața în jos, fiecare.

Este timpul să decideți! Acum, tu și ceilalți jucători dacă este cazul decideți dacă doriți o altă carte sau sunteți mulțumiți de ceea ce aveți deja. Când vi se solicită, puteți alege să mai trageți o carte (HIT), să așteptați (Stand), dublați, împărțiți sau vă predați.

Odată ce toți jucătorii și-au finalizat acțiunile, dealerul își dezvăluie cartea cu fața în jos.

Noțiuni importante

A avea un „natural” se referă la o combinație de mâini care câștigă instantaneu runda pentru jucător, rezultând de obicei într-un câștig mai mare. Un natural apare atunci când un jucător sau dealerul primește un As și o carte de 10 puncte (10, Jack, Queen sau King) ca primele două cărți. Această combinație totalizează 21 și este cunoscută sub numele de „blackjack” sau „blackjack natural”.

Opțiunile Hit și Stand sunt două opțiuni primare disponibile jucătorilor în blackjack pentru a lua decizii cu privire la mâna lor: Când jucătorii aleg să mai tragă o carte, solicită o carte suplimentară de la dealer deoarece consideră că se vor apropia de numărul 21 cu aceasta, fără să depășească. Jucătorul poate continua să tragă cărți până când decide să stea, să atingă o valoare dorită a mâinii sau să depășească 21 de puncte (bust).

Când jucătorii decid să stea, aleg să nu mai ia cărți și să-și păstreze mâna curentă.

Decideți dacă să loviți sau să stați se bazează pe evaluarea jucătorului a valorii mâinii sale, a cărții vizibile a dealerului și a judecății lor strategice de a ajunge la o valoare a mâinii mai apropiată de 21 fără a o depăși, luând în considerare riscul de a ieși.

În continuare, Split-ul este o opțiune disponibilă jucătorilor de blackjack atunci când li se distribuie o pereche de cărți de același rang, cum ar fi două 8 sau două regine. Prin alegerea de a împărți, jucătorul împarte perechea în două mâini separate și plasează o altă miză egală cu miza sa originală. Fiecare mână este apoi jucată independent. Dealerul oferă o carte suplimentară fiecărei mâini împărțite, permițând jucătorului să le joace individual.

Împărțirea oferă posibilitatea de a crea două mâini potențial mai puternice și de a crește șansele de câștig.

În blackjack, să dublezi reprezintă este o opțiune care le permite jucătorilor să își majoreze miza inițială cu până la 100% în schimbul primirii unei singure cărți suplimentare. Această opțiune este de obicei disponibilă după ce jucătorul primește primele două cărți. Prin dublare, jucătorii își arată încrederea în puterea mâinilor lor. Se face frecvent atunci când totalul mâinii jucătorului este 9, 10 sau 11. După dublare, jucătorul primește o carte suplimentară și tura sa se termină. Opțiunea de dublu poate potențial crește câștigurile atunci când jucătorul crede că are șanse mari de a bate mâna dealerului.

Numărul de pachete la Blackjack

Numărul de pachete de cărți folosite în blackjack poate varia în funcție de cazino și de varianta specifică de blackjack jucată. Cu toate acestea, practica cea mai comună este utilizarea mai multor pachete de cărți, de obicei între 4 și 8 pachete. Utilizarea mai multor pachete ajută la creșterea dificultății de a număra cărțile și adaugă la elementul de joc de noroc Blackjack-ului. Numărul exact de pachete utilizate este de obicei afișat pe masa de blackjack sau menționat în regulile jocului specifice cazinoului sau platformei online.

Cum vă poate ajuta înțelegerea regulilor de blackjack?

Înțelegerea regulilor de blackjack este esențială pentru a construi o fundație solidă pentru a juca jocul în mod eficient. Cunoașterea regulilor vă poate ajuta să luați decizii informate: ar trebui să trageți carte, să stați, să împărțiți sau să dublați?

Atunci când cunoașteți toate regulile, veți înțelege și plățile și veți naviga prin reguli speciale precum asigurarea pentru a evita greșelile comune și a maximiza profiturile. Odată ce sunteți familiarizat cu regulile de bază, veți putea paria cu mai multă încredere și să profitați la maximum de timpul petrecut la masă.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Alege calitatea serviciilor Mixtury Beton. Partenerul tau pentru constructii civile si industriale

SC Mixtury Beton SRL una dintre cele mai importante...

5 motive pentru care merită să joci poker

În lumea jocurilor de noroc și a strategiilor, pokerul...

Sfaturi pentru alegerea instalatorului în programul Casa Verde

Acum, că s-a publicat lista cu firmele...

Evoluția jocurilor video în România

În lumea tehnologiei și a divertismentului, jocurile video au...