Cu mai bine de o lună înainte de sărbătorile pascale, crescătorii de ovine își fac prețurile la miei. Conform ultimelor date, în acest an, un kilogram de miel în viu ar urma să se vândă cu prețuri cuprinse între 25 de lei per kilogram, în timp ce mielul în carcasă s-ar învârti în jurul a 45 de lei per kilogram. Ciobanii susțin că prețurile nu au crescut foarte mult, deși au existat probleme în ferme, chiar dacă iarna nu a fost una grea. Având în vedere că atât creștinii ortodocși, cât și cei catolici vor celebra Învierea Domnului în acest an pe 20 aprilie, crescătorii de animale speră să vândă mai multe animale decât în anii trecuți și susțin că majoritatea fermelor vor pune în vânzare miei ajunși la greutatea optimă.
Primarul Lugojului, Călin Dobra, a declarat pentru Lugoj Info.ro că administrația locală va pune la dispoziția crescătorilor spații care să ofere standarde de igienă și siguranță alimentară și, la fel ca în anii trecuți, nu va mai fi amenajat un loc pentru sacrificare. „De câțiva ani, condițiile de comercializare a cărnii au fost aliniate la normele sanitare în vigoare. Vânzarea mieilor nu se mai face prin sacrificare directă în piață, ci exclusiv în condiții controlate, prin operatori care dețin toate avizele necesare și care respectă standardele de igienă și siguranță alimentară. Carnea de miel este disponibilă deja sacrificată, în boxe special amenajate, autorizate sanitar-veterinar, astfel încât cumpărătorii să beneficieze de produse sigure și conforme”, a precizat Dobra.
Consumatorii vor avea și în acest an posibilitatea să achiziționeze carne de miel direct de la ferme, existând posibilitatea ca crescătorii să mai lase din prețurile existente pe piață. În anii trecuți, în unele cartiere, consumatorii au achiziționat carne de miel en-gros, prețul ajungând să fie mai mic și cu 3 lei față de cel existent pe piață.