Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Rabla Plus continua. Mai multi bani pentru achizitionarea de masini electrice

15 Iulie 2019
Lugoj Info.ro - Mai multi bani pentru achizitionarea de masini electrice foto : Kaufland Romania

Toate tichetele pentru persoane fizice, disponibile în Programul Rabla Plus, au fost epuizate.

Cuptorul cu lemne

Este pentru prima oara în istoria programului cand se intampla acest lucru, iar Ministerul Mediului a decis ca bugetul sa fie suplimentat începand de luni cu 15 milioane de lei.    

“Începand de luni, 15 iulie 2019, bugetul Programului Rabla Plus pentru persoanele fizice se va suplimenta cu 15 milioane de lei, fiind pentru prima data în istoria programului cand se epuizeaza sumele alocate. Bugetul alocat initial pentru persoanele fizice, în valoare de 15 milioane de lei, a fost rezervat integral la aproximativ 3 luni de la lansarea programului, ceea ce demonstreaza interesul tot mai crescut al romanilor fata de acest tip de autovehicule prietenoase cu mediul, comparativ cu anul 2018, cand acelasi buget de 15 milioane de lei, a fost rezervat pe parcursul întregului an”, au anuntat reprezentantii MM.

În cadrul acestui program, romanii pot beneficia de un ecotichet de 45.000 lei, dar care sa nu reprezinte mai mult de 50% din pretul de comercializare al unui autovehicul nou, pur electric.  În cazul achizitionarii unui autovehicul nou, electric, plug-in, cu sursa de alimentare externa, cumparatorul poate primi  20.000 lei, dar nu mai mult de 50% din pretul de comercializare al autovehiculului. Acest tip de autovehicul hibrid trebuie sa genereze o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 50 g/km (maximum 70 g CO2/km, conform standardului WLTP).

De asemenea, accesarea Programului Rabla Plus nu este conditionata de casarea si radierea unui autovehicul uzat, însa prima de casare oferita în cadrul Programului Rabla Clasic se poate cumula cu ecotichetul prevazut de Programul Rabla Plus.

În cazul în care solicitantul caseaza o masina mai veche de 8 ani si decide sa achizitioneze un autovehicul nou electric, beneficiaza atat de prima de casare de 6.500 lei, cat si de ecotichetul de 45.000 lei. În situatia achizitionarii unui autovehicul electric hibrid plug-in, cumparatorul va încasa prima de casare de 6.500 lei si ecotichetul de 20.000 lei.