duminică, 5 mai 2024
12.9 C
Lugoj

Ferește-te de hoți! Cum îți protejezi casa și mașina de infractori

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Atunci înseamnă că te numeri printre potențialele victime ale spărgătorilor de locuințe și ale hoților care abia așteaptă să dea o nouă lovitură și să atenteze la lucrurile de preț pe care le ai în posesie.

Din fericire, există diferite modalități prin care poți să te ferești de răufăcători și să-ți protejezi locuința sau garajul când nu te afli la domiciliu.

Iată cele mai bune metode pentru a nu cădea victimă infractorilor:

Păstrează discreția

Nu oferi detalii vecinilor despre cât de des și când pleci de acasă. Răufăcătorii pot fi oricând prin preajmă și pot auzi, accidental, aceste detalii. Indicat este să nu te lauzi cu plecările nici pe rețelele de socializare (Facebook, Instagram, Twitter), pentru că nu știi niciodată cine ajunge să vadă postările tale. Ideal ar fi ca în afară de rude să nu știe nimeni când lipsești pentru o perioadă mai îndelungată de la domiciliu.

Asigură-te că toate ușile și ferestrele sunt bine închise

În primul rând, ușa de la intrare trebuie să fie una solidă și să aibă un sistem de închidere eficient. Apoi, ori de câte ori pleci de la domiciliu, fii sigur/sigură că ai închis toate ferestrele și că ai lăsat jaluzelele parțial închise, pentru a nu se vedea în interior. Nu este indicat să închizi complet jaluzelele, deoarece aceasta este o invitație pentru hoți să intre să-ți spargă casa (este evident că nu ești acasă dacă toate obloanele sunt trase, nu?).

Păcălește-i tu pe infractori

Îi poți deruta cu ușurință pe hoți dacă lași o lumină aprinsă în casă, când lipsești pe timpul nopții. Sau un radio la un volum mediu (să nu deranjezi vecinii), dar sesizabil. În situațiile în care trebuie să pleci pentru mai multe zile, roagă pe cineva de încredere să vină să-ți golească, de pliante sau facturi, cutia poștală. Tot pentru perioadele îndelungate, mai există soluția întrerupătoarelor inteligente, care pot fi programate să aprindă sau să stingă lumina, televizorul sau orice alte aparate electrocasnice la anumite intervale de timp.

Acordă atenție persoanelor din preajma proprietății tale

Poate observi un comportament ciudat, cum ar fi ca o anumită persoană să devină dintr-o dată extrem de amabilă și de binevoitoare cu tine. Sau poate începi să vezi indivizi noi care apar frecvent prin preajma casei tale deși nu locuiesc în vecinătate.

Nu uita de sistemele de supraveghere video!

Există, în momentul de față, sisteme de supraveghere video extrem de eficiente ce pot fi monitorizate prin intermediul unui dispozitiv fix sau mobil (laptop, pc, smartphone, tabletă) doar dacă ai o conexiune Wi-Fi. Cum sunt seturile de camere supraveghere Hikvision, de exemplu, ideale pentru a fi utilizate atât în interior (în hol sau în locuință), cât și în exterior (pe balcon, în zona garajului sau în curte). Aceste sisteme îți oferă, cu multă acuratețe, informații în timp real și, astfel, poți sta fără griji, indiferent de cât de departe ești de casă.

Modalități de a-ți proteja proprietatea de atacurile hoților sunt destule, totul este ții cont de ele și să le pui în aplicare ori de câte ori pleci de acasă.

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Să fie lumină! Bucurie și speranță în prag de sărbători

Centrul de Zi pentru copii „Sf. Nicolae” din Lugoj,...

Noutate pe piața muncii. Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice,...