GYM PELE

Lugojul, pe lista cu infectari rare post vaccinare. Un medic din Lugoj a fost depistat pozitiv cu coronavirus a noua zi dupa rapel

08 Februarie 2021
Lugoj Info.ro -Un medic din Lugoj a fost depistat pozitiv cu coronavirus a noua zi dupa rapel foto : Lugoj Info.ro (Arhiva)

Caz extrem de rar, dupa vaccinare.

service-lugoj

Un medic din Lugoj a fost declarat pozitiv cu SARS-CoV-2 la noua zile dupa ce a efectuat rapelul. Medicul se simte bine, nu are simptome si a fost declarat pozitiv in urma unui control de rutina care este facut angajatilor spitalului. Doctorul a fost imunizat cu vaccinul Pfizer/ BioNTech chiar in incinta spitalului, acolo unde a fost facut si rapelul. Conform mai multor specialisti, era de asteptat ca astfel de cazuri să apara, iar acest lucru nu poate fi interpretat ca un eșec al vaccinarii în general, al vaccinarii cu produsul dezvoltat de BioNTech/ Pfizer în particular. ”În primul rand, dupa cum o arata dovezile din studiile clinice, raspunsul imun ca urmare a vaccinarii apare la circa 10-14 zile dupa prima administrare, iar efectul maxim (raspunsul protector maxim) apare la 7 zile dupa a doua administrare/ dupa rapel. Eficacitatea dovedita din studiile clinice a vaccinului produs de BioNTech/ Pfizer este de 95%. Ceea ce înseamna ca exista un numar mic de persoane care înca pot sa dezvolte boala în ciuda vaccinarii. Cu toate acestea, datele din studii arata ca protectia fata de formele severe este de aproape 100%“, se precizeaza pe siteul vaccinare-covid.gov.ro. Avand in vedere faptul ca nu exista studii clare care sa arate daca poate transmite virusul sau nu, medicul lugojean a intrat in izolare la domiciliu si spera ca dupa o perioada de maxim doua saptamani sa fie declarat negativ, ca urmare a tratamentului pe care il urmeaza. In acest moment la spitalul din Lugoj sunt active doua focare de coronavirus.