Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică din Lugoj găzduiește incepând de miercuri, o expoziție dedicată celei mai mari sărbători a creștinătății, în cadrul manifestării intitulate „Tradiții de Paște”.
Evenimentul este parte a proiectului de parteneriat „Istorie și tradiție”, aflat la cea de-a IV-a ediție, desfășurat în colaborare cu mai multe instituții de învățământ din municipiu: Grădinița P.P. Nr. 2 Lugoj (alături de structurile G.P.P. Nr. 1, G.P.P. Nr. 2 și G.P.P. Nr. 7), Grădinița P.P. Nr. 5 Lugoj (structura G.P.P. Nr. 1), Școala Gimnazială „Filaret Barbu”, Școala Gimnazială „Eftimie Murgu”, Liceul Teoretic „Harul” și Liceul Teoretic „I. Hasdeu”.
În cadrul expoziției pot fi admirate lucrările originale realizate de preșcolari și elevi: ouă încondeiate, felicitări, diorame, colaje și desene inspirate de tradițiile românești de Paște. Toate acestea au fost create în cadrul unor ateliere de creație coordonate de cadrele didactice implicate în proiect.
Printre profesorii coordonatori se numără:
- De la Grădinița P.P. Nr. 2 Lugoj: dir. Fanu Simona, Narghita Iorga, Pleșca Steluța, Luminos Alina Bustescu, Gabriela Lelescu Monica, Andrasesc Ligioara
- De la Grădinița P.P. 2: Verba Ildiko, Toma Mihaela, Maltin Ramona, Mușet Emilia, Dumitrescu Ana, Lea Aurora, Watzlaweck Alina
- De la Grădinița P.P. Nr. 5: Ciurescu Ramona, Gafița Roxana
- De la Grădinița P.N. 1: Petre Mirela, Guga Livia, Nicoară Liliana
- De la Grădinița P.P. Nr. 7: Constantin Ionela
- De la Școala Gimnazială „Filaret Barbu”: Adina Crișan
- De la Școala Gimnazială „Eftimie Murgu”: Borca Andreea, Miclea Simona
- De la Liceul Teoretic „Harul”: Torok Amalia, Linguraru Elena, Costean Loredana, Kozilec Loredana
- De la Liceul Teoretic „I. Hasdeu”: Torok Ladislau
Lucrările realizate folosind materiale reciclabile sunt dovada creativității și a sensibilității artistice ale celor mici, încurajate cu grijă și devotament de cadrele didactice coordonatoare.
Publicul este invitat să viziteze expoziția și să descopere, prin ochii copiilor, frumusețea obiceiurilor pascale românești. Activitățile din cadrul proiectului pot fi urmărite și pe pagina de Facebook a Muzeului din Lugoj.