miercuri, 19 iunie 2024
17.9 C
Lugoj
spot_img

Un nou concert de excepție la Lugoj. Intrarea este gratuită

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Romanian Chamber Orchestra anunță un nou sezon de excelență muzicală odată cu lansarea primului turneu al anului 2024, o călătorie care îi va purta pe cei patru membri ai RCO String Quartet pe meleaguri timișene, în cinci locații din județul Timiș.

În perioada 6 – 8 iunie, RCO String Quartet va susține cinci concerte de excepție construite în jurul unui concept artistic deosebit, care reflectă angajamentul profund față de valorile culturale românești. Repertoriul include lucrări din repertoriul clasic și aranjamente contemporane, care vor pune în valoare tradiția muzicală regională, aducând în fața publicului lucrări de referință din patrimoniul muzical național: – Suita din Transilvania (aranjament Radu Sinaci) – Sabin Drăgoi – Cvartetul nr. 1 – Ciprian Porumbescu – Balada – Dimitrie Cantemir – Suite de piese (aranjament Radu Sinaci) – Béla Bartók – Dansurile populare românești Concertul de la Lugoj este programat pe 7 iunie, de la ora 18:30, la Sinagoga Neologă. Această inițiativă este dezvoltată de Asociația Scena Muzicală și susținută de Consiliul Județean Timiș, Primăria Făget și Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget, Primăria Municipiului Lugoj și Comunitatea Evreilor din Lugoj, Casa de Cultură și Primăria Orașului Sânnicolau Mare, Casa de Cultură și Primăria Orașului Jimbolia. Accesul publicului este gratuit pentru fiecare concert.

*Despre RCO String Quartet* Cvartetul promovează muzica clasică interpretată la un nivel excelent și are în componență muzicieni de renume, membri ai Romanian Chamber Orchestra. Cvartetul este constituit din violoniștii Radu Dunca (concertmaistru al Operei Naționale din București) și Alexandru Marian (concertmaistru al Orchestrei de Cameră Radio), violistul Cristian Andriș (director artistic al Romanian Chamber Orchestra și șeful partidei de violă al Swiss Orchestra) și violoncelistul Radu Sinaci (șeful partidei de violoncel al Orchestrei de Cameră Radio).

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII