duminică, 3 decembrie 2023
-0.1 C
Lugoj
spot_img

Vasul de toaleta nu functioneaza cum trebuie? Afla solutiile pentru fiecare problema a lui!

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

De aceea, toate lucrurile din incapere trebuie verificate constant, mai ales daca observi semne ca urmeaza sa cedeze. Identificarea cauzelor principale te va ajuta sa economisesti timp si sa gasesti rapid o solutie. Poate fi vorba despre cada de baie care s-a spart, dusul acoperit de calcar sau o toaleta care curge lent, fara sa clateasca eficient. Defectiunile acestora, mai ales a vaselor de wc, se pot transforma intr-un pericol pentru sanatate.

 Afla cum rezolvi defectiunile vasului de wc:

 Infundarea toaletei

Principala cauza este reprezentata de vechimea vasului de wc, al carui sistem de drenaj nu permite apei sa treaca si sa clateasca corespunzator obiectul sanitar. In plus, multe dintre modelele invechite nu au fost concepute pentru a functiona cu conductele si instalatiile sanitare din casele moderne. Daca ai in baie o toaleta veche, indicat este sa contactezi un specialist pentru a-ti instala un set wc nou si performant. De multe ori, intr-adevar, de vina este instalatia de conducte a blocului. Pentru a verifica aceasta ipoteza, fa o solicitare catre administratia imobilului sau cheama tu un expert. El va debloca conductele si liniile de canalizare prin utilizarea mai multor instrumente si substante chimice, iar tu iti vei putea folosi din nou baia.

Jet ineficient

Este obisnuit ca orificile de spalare situate chiar sub marginea vasului de toaleta sa se blocheze, in timp, din pricina depunerilor din apa. Ele pot fi curatate cu betisoare din lemn sau cu o perie subtire cu peri duri. Daca nu obtii un rezultat satisfacator, poti lua in considerare o curatare de specialitate, cu acid muriatic, care asigura cea mai buna igienizare a acestor gauri. De asemenea, ca sa eviti aceste neplaceri, mai ales daca ai facut recent o amenajare in baie, asigura-te ca intretii obiectele sanitare si cheama periodic un instalator pentru a curata profesionist toate sistemele importante.

Probleme ale bazinului

Manerul care nu functioneaza corect provoaca o scurgere continua sau ineficienta a apei din bazin. Daca continua sa picure, cel mai probabil te vei alege si cu un cost ridicat al facturii. O alta problema comuna pe care o poti intampina in baie este zgomotul constant facut de rezervorul bazinului. Vinovatul poate fi flotorul defect, care nu determina oprirea apei odata ce bazinul s-a umplut. In acest caz, este necesara inlocuirea sa. Specialistii recomanda sa verifici daca tubul de reumplere nu este introdus prea departe in cel de scurgere. El trebuie pus doar cu o fractiune de centimetru in interiorul celui din urma. 

Scurgeri la baza vasului

Daca constant observi apa in jurul toaletei, e posibil sa existe o defectiune a inelului de la baza ei. Ea trebuie remediata cat mai repede si, in tot acest timp, e indicat sa nu folosesti vasul. Problema se va rezolva dupa ce un instalator autorizat va indeparta wc-ul in intregime pentru a repara corect scurgerea. Nu ezita sa contactezi un specialist de indata ce realizezi ca exista o eroare care pune in pericol functionalitatea obiectelor sanitare, mai ales a vasului de toaleta. Cu cat mai repede va fi facuta corectia, cu atat daunele vor fi mai mici.

 

spot_img
spot_img
spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII