sâmbătă, 24 februarie 2024
13.9 C
Lugoj
spot_img

Viata are prioritate. Ce reguli trebuie sa respecte motociclistii aflati in trafic

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Avand in vedere ca la Lugoj exista o importanta comunitate a motociclistilor, politistii lugojeni recomanda iubitorilor de motoare ca pentru o calatorie în siguranta trebuie sa tina cont de o serie de recomandari. Motociclistii sunt sfatuiti sa se faca vizibili prin purtarea de echipament de protectie cu elemente reflectorizante, sa pastreze farul aprins si sa evite unghiurile din care nu pot fi observati în trafic.     

 

Recomandari pentru motociclisti:  

 

Pastrati contactul vizual – nu presupuneti ca va vad ceilalti. Încearcati întotdeauna sa aveti contact vizual cu soferii care ar putea fi pe cale sa va intersecteze traiectoria!

Anticipati intentiile partenerilor de drum – chiar si atunci cand soferii, biciclistii si pietonii vad ca va apropiati, ei apreciaza gresit, de multe ori, distanta ori viteza. Nu va bazati numai pe buna lor reactie!

Feriti-va de vehicule la viraje si intersectii – cel mai frecvent tip de accident de motocicleta este generat de soferii care nu se asigura la executarea virajelor la stanga sau la schimbarea benzii de deplasare!

Asigurati-va în oglizi atunci cand virati – soferii care vin din urma s-ar putea sa nu încetineasca pentru dumneavoastra!

Fiti pregatit pentru conditii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietris, cale de rulare tramvai, gropi si alte pericole rutiere de suprafata care va pot afecta grav aderenta generand accidente!

Abordati curbele cu viteza moderata, fara a le „taia” – multe accidente se întampla din cauza patrunderii pe sensul opus!

Utilizati o casca de protectie omologata – care îndeplineste standardele actuale de siguranta. Evitati sa cumparati o casca folosita, este posibil sa fi suferit un accident, iar reparatia poate ascunde vicii structurale!

Purtati îmbracaminte de protectie pentru motociclisti – numai aceasta poate asigura o buna protectie în timpul unui accident si va protejeaza de intemperii. Preferati echipamentul modular ,,în straturi” astfel încat sa-l puteti adapta la conditiile meteo în schimbare!

Protejati-va ochii – curentul de aer, insectele zburatoare si praful va diminueaza vizibilitatea si va pot rani ochii sau fata. Cea mai buna protectie este o casca integrala cu masca de protectie inclusa!

Fiti vizibil – purtati haine stralucitoare, reflectorizante. Adaugati material reflectorizant în plus sau purtati o vesta reflectorizanta. Pastrati-va întotdeauna farul aprins si rulati în pozitia de unde soferii va pot observa cu usurinta în oglinda retrovizoare (la 2/3 din latimea benzii). Evitati unghiurile moarte ale celorlalte vehicule!

 

Recomandari pentru soferi:

 Asigurati-va temeinic înainte de a opri, de a vira sau de a schimba banda. Si în niciun caz nu întoarce pe linia continua!

 Pastrati banda în viraje!

 Asigurati-va înainte de a deschide portiera – lucru valabil si pentru cei care va însotesc!

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Vreme de primavara. Meteorologii anunta temperaturi extrem de mari petru aceasta perioada a anului

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat prognoza meteo pentru...

Pas urias pentru dezvoltarea turismului. Comuna Fardea a fost declarata statiune turistica de interes local

Comuna Fardea este, incepand de vineri, statiune turistica de...

Cinci zile in Belgia prin Erasmus+. Saptamana plina pentru cativa elevi de la HasdEU 

În perioada 5-9 februarie 2024, patru elevi de la...