vineri, 3 mai 2024
15.9 C
Lugoj

Ti-ar placea sa lucrezi în armata, dar nu ai vrea sa renunti nici la locul tau de munca actual? Acum poti deveni rezervist voluntar

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Pentru informatii suplimentare, înscriere si începerea procesului de recrutare si selectie, cei interesati se vor prezenta la sediul CENTRULUI MILITAR JUDETEAN pe a carui raza de responsabilitate îsi au domiciliul. Personalul centrului militar va va explica în detaliu ce drepturi si obligatii aveti, va va consilia si va va ajuta sa faceti optiunile cele mai potrivite. Va puteti înscrie indiferent daca aveti sau nu experienta militara anterioara (stagiu militar) sau daca sunteti sau nu angajati în mediul civil.

Candidatii trebuie sa îndeplineasca urmatoarele criterii:

–  sa fie absolventi cel putin ai învatamantului general obligatoriu;

–  sa nu împlineasca varsta de 51 de ani înainte de data semnarii primului contract.

Selectia consta în probe psihologice, fizice si examinare medicala.

Soldatii si gradatii rezervisti voluntari, recrutati în baza Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezervistilor voluntari, reprezinta o categorie de personal militar în rezerva, distincta fata de cea a soldatilor si gradatilor profesionisti în activitate. În timp ce rezervistii trebuie sa fie prezenti la unitate doar în perioadele de instruire si de îndeplinire a misiunilor, atunci cand sunt chemati, avand grad în rezerva, militarii profesionisti sunt prezenti zi de zi în unitatea militara în care sunt angajati. În perioada în care sunt chemati la unitate, rezervistii voluntari primesc salariul aferent functiei militare pe care o ocupa, iar în restul timpului, pe langa salariul primit de la locul de munca civil, li se acorda 10% din salariul functiei militare pe care o au ca rezervisti. Primul contract se încheie pe o perioada de 4 ani.

Pentru înscrierea în procesul de recrutare si selectie a soldatilor/gradatilor rezervisti voluntari, candidatii au nevoie de urmatoarele documente:
a) actul de identitate, în original si în copie;
b) certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim sase luni înainte de data depunerii;
c) acte de studii si/sau alte documente care atesta alte competente dobandite în viata civila, în original si în copie;
d) permisul de conducere, în original si în copie, daca este cazul, pentru candidatii fara pregatire militara, daca îndeplinirea atributiilor postului pentru care candideaza presupune conducerea tehnicii specifice;
e) livretul militar, în original si în copie, daca este cazul, numai pentru cei care detin calitatea de rezervist.
 

Recrutarea pentru posturile de ofiteri, maistri militari si subofiteri rezervisti voluntari se va realiza într-o alta etapa, dupa un calendar care nu este înca stabilit si care va fi anuntat în timp oportun.

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Să fie lumină! Bucurie și speranță în prag de sărbători

Centrul de Zi pentru copii „Sf. Nicolae” din Lugoj,...

Noutate pe piața muncii. Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice,...