duminică, 14 aprilie 2024
11.9 C
Lugoj
spot_img

Cel putin patru lugojeni ridicati pentru cercetari. Politistii antidrog din Caras Severin au descins la Lugoj

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Caras-Severin, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caras-Severin, au pus in executare 14 mandate de perchezitie domiciliara, miercuri dimineata.

Actiunea oamenilor legii s-a desfasurat in judetele Caras – Severin si Timis. O parte dintre persoanele banuite de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de droguri de risc si de mare risc, detinere de droguri de mare risc in vederea consumului propriu si efectuarea de operatiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, au domiciliu in Lugoj, au anuntat surse judiciare. 18 persoane au fost conduse la audieri, pe numele acestora fiind emise mandate de aducere. „In cauza, s-a retinut faptul ca, in perioada 2021 – 2023, in municipiile Resita si Caransebes, au actionat 3 grupari infractionale, care ar fi colaborat intre ele, in desfasurarea activitatii infractionale. Initial, membrii gruparilor ar fi distribuit substante psihoactive tinerilor din zona, contra unor sume de 50 lei pentru 0,2 grame, in medie, ceea ce ar fi dus rapid la cresterea substantiala a veniturilor celor banuiti.

In timp, acestia si-ar fi creat o vasta retea de clienti, extinzandu-si activitatea infractionala in sfera drogurilor de mare risc, si, in repetate randuri, ar fi amestecat substante psihoactive cu alte substante, cu scopul de a mari efectele produse in urma consumului, aceste substante provocand in mod rapid o stare de dependenta. Drogurile ar fi fost livrare catre tineri, inclusiv minori, in urma consumului, unii dintre ei ajungand in unitatile medicale, pentru a li acorda ingrijire de specialitate. Profitand de dependenta de substante a consumatorilor, membrii gruparilor i-ar fi instigat pe acestia, direct sau implicit, pentru asigurarea dozei zilnice, la comiterea de infractiuni, iar bunurile provenite din infractiuni ar fi fost primite de membrii gruparilor, in vederea valorificarii.

Substantele ar fi fost procurate de cei banuiti de la diferiti furnizori, din judetul Timis, si distribuite en-detail catre tineri care ar fi devenit ulterior, la randul lor, furnizori pentru alti tineri din mediul relational, ciclul aprovizionare-transport-distribuire efectuandu-se aproape zilnic.”, a anuntat Ipj Caras-Severin.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana si Biroul Tehnic si Criminalistica din cadrul D.I.I.C.O.T.- Structura Centrala.

Actiunea beneficiaza de sprijinul politistilor brigazilor de combatere a criminalitatii organizate Timisoara si Arad, Inspectoratului de Politie Judetean Caras-Severin, jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judetean Caras-Severin si Gruparii de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timisoara si inspectorilor fiscali ai Directiei Regionale Vamale Timisoara.

Documentarea activitatii infractionale s-a realizat cu sprijinul politistilor Inspectoratului de Politie Judetean Caras-Severin – Serviciul de Investigatii Criminale, Biroul Drumuri Nationale si Europene si birourile de investigatii criminale si ordine publica de la politiile municipale Resita si Caransebes, au precizat procurorii.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII